REINIGINGSTECHNIEKEN

Sproei extractie methode

Voor intensief reinigen van gestoffeerde meubels (zetels - salons - bankstellen -bureau en vergaderstoelen) bestaat de sproei extractie methode, ook wel dieptereiniging genoemd. Deze is veruit te prefereren boven de andere reinigingsmethodes. 

Wat er feitelijk gebeurt, is dat de meubelstof wordt gespoeld. Vooraleer we het vuil er kunnen uithalen, brengen we het product vakkundig aan op uw gestoffeerde meubelstuk. Met speciale borstels masseren we het vuil los. 

Na een korte inwerkperiode beginnen we met het spoelen van de stof. Via een speciaal mondstuk wordt nog eens extra reinigingsvloeistof op de meubelstof gespoten en direct weer opgezogen. Water is het beste transportmiddel wat er bestaat en dan ook ideaal om vuil uit uw bank te halen. 

Tijdens het reinigen met een sproei extractie machine zijn er bij het reinigen van een stoffen bank drie dingen erg belangrijk; namelijk het juiste reinigingsmiddel, water en techniek. Daarnaast moet de machine over een goede zuigkracht beschikken om zoveel mogelijk en zo diep mogelijk  vocht/vuil weg te zuigen. 

Vele klanten probeerden zelf hun salon te reinigen met schadelijke gevolgen; verkeerde producten, kringen, onfrisse geuren, schimmelplekken, .. 
Wat u dan zult merken is dat de bank – als je het zelf doet – vaak vuiler wordt dan dat hij was.
Om een stoffen bank te reinigen zijn namelijk speciale vaardigheden, machine’s en producten vereist die vaak alleen een goed opgeleide vakman beheerst.

01.

Product aanbrengen en inmasseren met speciale borstels.

02.

Inwerktijd

03.

Spoelen van de stof met een speciaal mondstuk


Andere methodes

Onderstaande methode’s zijn ter voorbeeld (voor en nadelen)
J.c Cleaning hanteert deze methode’s niet .

Poeder methode

De poedermethode wordt alleen toegepast bij zeer licht vervuilde banken. In het poeder zit een reinigingsmiddel dat oppervlakkig vuil losmaakt. Na enige tijd intrekken kan de poeder worden opgezogen met een goede stofzuiger. ( die ok in de meeste gevalen paar weken na het opzuigen van het poeder ook zijn geest gegeven heeft .  Omdat deze methode het minste resultaat geeft,  wordt het eigenlijk nagenoeg niet meer gebruikt.

Koolzuurmethode

De koolzuurmethode is in Nederland geïntroduceerd. Het koolzuur wordt over uw bank geneveld in combinatie met wel of geen reinigingsmiddel. Door het uiteenspatten van miljoenen koolzuur belletjes wordt het vuil naar de oppervlakte gedreven, zodat het met een goede waterstofzuiger weggehaald kan worden. Voordeel van deze methode is dat de bank snel droogt. Maar hardnekkige vlekken worden er niet door verwijderd. In dat geval komt dan toch de sproei extractie methode weer om de hoek kijken.

Stoomreinigen

Even een stoomreiniger halen en uw bank onderhanden nemen … dat werkt lang niet altijd zoals u wellicht denkt. Het reinigen met stoom is eigenlijk een riskante methode.Ten eerste is stoom uiteraard ontzettend heet waardoor de meubelstof ontvankelijk wordt om kleur op te nemen. Dat geldt voor natuurlijke stoffen zoals katoen en wol maar zeker ook voor nylon stoffen. Stel u heeft een vlek van rode wijn. Dit laat een kleurstof achter op uw bank. Door met stoom te werken loopt u dan het risico dat de kleurstof in de vezels van uw bank trekt. Dit kan als gevolg hebben dat de vlek daardoor niet meer is te verwijderen.Mocht u toch met stoom aan de gang gaan. Zorg dan dat u het vuil ook direct weer kunt opzuigen. Dat gaat eigenlijk op dezelfde manier als bij een sproei extractie machine. In plaats van water gebruikt u dan stoom, dat tegelijkertijd weer wordt verwijderd door het opzuigen van de stof. hou er wel rekening mee , vele stofsoorten krimpen bij site , stiknaad hun kracht verliezen met gevolg  dat de naad  loskomt  .  en urine van mens of dier zult u er zeker ook niet mee verwijderen . een stoomreiniger is feitelijk enkel goed om eens de tapijtjes van uw voertuig mee op te frissen .  


Wel of niet reinigen?

Eigenlijk zou je elk bankstel om de 2 jaar eens moeten laten reinigen, uiteraard afhankelijk van hoe intensief de bank wordt gebruikt. Absoluut voordeel is dat uw bank veel langer meegaat en vooral schoon blijft. Maar niet elk bankstel is geschikt om te laten reinigen. Een goed voorbeeld zijn klassieke bankstellen waar gebruik is gemaakt van ouderwetse vulmaterialen zoals jute of andere natuurlijke materialen. Door het reinigen zal de kleurstof afgeven en door de meubelstof heen trekken wat vieze gele en bruine vlekken geeft.

benieuwd of J.c Cleaning uw gestoffeerde meubelstuk kan reinigen ? 

Logo White

JC CLEANING

JC Cleaning
0478288655

BTW BE0835629561

Algemene voorwaarden

SNELLE LINKS

Onze diensten
Reinigingstechnieken
Lederherstellingen
Contact

BLIJF OP DE HOOGTE

Volg ons:
Facebook: Jc Cleaning 

PrintDesign VC - WebsiteHosting.be - Webcreator